środa, 13 lutego 2013

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej 

500g mięsa mielonego
mała kapusta pekińska
woreczek wcześniej ugotowanego ryżu
2 jajka
3 łyżki bułki tartej 
sól, pieprz, lubczyk suszony, czosnek granulowany

sos Łowicz Basilico

Do miski przekładamy mięso mielone, jajka, drobno posiekaną kapustę pekińską. Wyrabiamy, dodajemy przyprawy. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. 

Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem, wkładamy do piekarnika i zapiekamy w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach C. 

Podałam w walentynkowej dekoracji z serduszkami selerowymi

5 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  3. Apetycznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  4. ooO takiego jeszcze nigdy nie jadłem, ciekawie się zapowiada - napewno spróbuje :)
    pewnie we wtorek zrobię ;p
    jak zrobię i mi się uda to się napewno tutaj pochwalę :D

    OdpowiedzUsuń
  5. A czy słyszeliście o ekspresowej tarcie z płatków owsianych z fetą i warzywami ?

    OdpowiedzUsuń