piątek, 14 grudnia 2012

Cebulowy Karczek

Karczek w zupce cebulowej 

Składniki : 
4 duże plastry karkówki (około 0,6kg)
200g śmietany
150ml wody
zupka cebulowa - u mnie Zupa Cebulowa Babci Zosi firma SYS
2 cebule
sól, pieprz

1. Karkówkę lekko rozbijamy, nacieramy solą pieprzem.
2. Cebulę kroimy w piórka
3. Zupkę mieszamy ze śmietaną i wodą.
4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy część sosu, na to karkówkę z cebulą i przykrywamy resztą sosu
5. Pieczemy bez przykrycia w 180st C około godziny
6. 15 minut przed końcem można posypać serem


Dzięki współpracy z firmą SYS miałam możliwość zastosować kilka ich produktów w swoich kulinariach. Firma ta produkuje, zupy, kasze, ryże i przyprawy bez dodatków wspomagaczy smaku, konserwantów i innych polepszaczy. Produkty są ekologiczne i dobre. Polecam serdecznie dania i zupy Babci Zosi. U nas zupa cebulowa sprawdziła się wyśmienicie i zapraszamy na następne próby.

1 komentarz:

  1. To danie robi się z piersi kurczaka.

    OdpowiedzUsuń