niedziela, 30 września 2012

Nadziewany chleb

Nadziewany chleb

Składniki:
bochenek chleba
2 twarde pomidory
duża kula mozzarelli
15 dag żółtego sera
3 łyżki masła
3 ząbki czosnku
tymianek, oregano, kminek mielony


1. Chleb nacinamy prawie do końca w dość gęstą kratkę. 
2. Masło rozcieramy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami (wedle uznania),wkładamy po trochu między nacięcia. 
3. Pomidora,mozzarellę oraz ser żółty kroimy w cienkie słupki i również wkładamy między rozcięcia.
4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy 15-20 minut.

2 komentarze:

  1. widziałam już kilka wersji tego chleba, ale z pomidorem do pierwszy. muszę wypróbować:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń